2 april CMENA.nl live streaming

Op 2 april presenteert CMENA voor de tweede keer een live streaming vanuit onze studio in het Verhalenhuis Belvédère. Via CMENA.nl, Facebook & Instagram kan je vanaf 16.00 uur weer een uur genieten van interessante interviews, filmfragmenten en muziek.

We zijn vereerd om filmmakers Roozbeh Kaboly en Kassem Hawal te mogen ontvangen. Documentairemaker en International Emmy Award winnaar Roozbeh Kaboly komt praten over zijn documentaire Dance or Die. Regisseur en schrijver Kassem Hawal praat ons bij over zijn filmarchief project in Irak.

 

Bekijk om 16:00 op 2 april via         CMENA.nl                  Facebook              of       Instagram

Programma:

Roozbeh Kaboly – Documentairemaker en winnaar International Emmy Award
Kassem Hawel – Regisseur en schrijver
Rosh Abdelfatah – Artistiek directeur Arab Film Festival & CMENA
Els Desmet – Initiatiefnemer Verhalenhuis Belvédère

Muziek:
Nazeer Abdulhai – bespeelt de oed (Arabische snaarinstrument)

Presentatrice:
Naeeda Aurangzeb

 

 

Roozbeh Kaboly

Roozbeh Kaboly is geboren in Iran en op jonge leeftijd naar Nederland verhuisd. In 2010 werd hij verslaggever en maakte hij reportages

 voor Nieuwsuur vanuit het het Midden-Oosten. Sinds 2020 is Roozbeh werkzaam voor de VPRO om zich volledig te richten op zijn werk als documentairemaker.

Zijn documentaire Dance or Die gaat over de 27-jarige Ahmad Joudeh. Hij is bezeten van dansen, maar de oorlog in zijn geboortestad Damascus maakt het hem onmogelijk om zijn
passie uit te voeren.

Kassem Hawal

Kassem Hawal Regisseur en schrijver Kassem Hawal is geboren in Irak maar woonachtig in Nederland. In 1970 verliet hij Irak en reisde naar Libanon en Syrië waar hij zich richtte op het produceren van politiek gerelateerde films.

Zijn bekendste film is Return to Haifa. Deze film wordt bestempeld als de eerste Palestijnse fictiefilm, ook al is de regisseur niet van Palestijnse afkomst. In het noorden van Libanon, waar Hawal een aantal jaren verbleef, waren het de Palestijnse vluchtelingen die in de vluchtelingenkampen verbleven zijn drive om deze film te maken.

LIKE
SHARE
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
RELATED POSTS