Netflix Of Videoland? Nee, Arab Film Festival Lanceert Een Eigen Streaming platform!

OPEN ROTTERDAM
Gepubliceerd: Maandag 15 maart 2021 13:18

Ter ere van tien jaar Arabische lente lanceert het Arab Film Festival een nieuw streamingplatform genaamd CMENA. Hier zullen verschillende films afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika beschikbaar worden gesteld tegen een lage prijs. “Daarvan zijn er te weinig op huidige streamingplatformen.”

Voor het tweede jaar op rij kan het Arab Film Festival deze maand niet doorgaan vanwege het coronavirus, maar volgens directeur Rosh Abdelfatah betekent dit niet dat er geen films gekeken kunnen worden. Omdat er weinig films uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika te zien zijn op de huidige streaming diensten, besloot het bestuur van het filmfestival het heft in eigen handen te nemen. “Het festival kan, net als vorig jaar, niet op de traditionele manier doorgaan”, legt Rosh uit. “Dus ik dacht: wat kunnen wij doen?

Filmmakers steunen

Om Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse filmmakers te steunen, worden er op het eigen platform CMENA verschillende kleine, minder bekende producties vertoond, die niet op andere platforms staan. Een deel van de opbrengst gaat direct naar de filmmakers.

Eens in de zoveel tijd wordt er aandacht besteed aan een nieuw thema”, vertelt Rosh. “We trappen af met Syrische films, omdat het deze maand tien jaar geleden is dat het conflict in Syrië begon.” Alle films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Het platform wordt op 19 maart officiëel gelanceerd, maar een groot deel van de content is al toegankelijk.

Vorig jaar hebben wij een karavaan met kamelen gefilmd ter ere van het festival. Bekijk hieronder dit item!

 

Bron: openrotterdam.nl

LIKE
SHARE
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
RELATED POSTS

2 april CMENA.nl live streaming

Op 2 april presenteert CMENA voor de tweede keer een live streaming vanuit onze studio in het Verhalenhuis Belvédère. Via CMENA.nl, Facebook